Hallo daar! Mijn naam is Karlien Van Cutsem en ik ben 21 jaar oud. Ik ben blij dat jij de weg naar mijn eigen plekje op het internet gevonden hebt! Waarom ik mijn blog ‘Kalathea’ heb genoemd? Dat lees je in dit artikel.

Mijn grootste passies zijn dansen, schrijven en acteren. Daarnaast studeer ik ‘event- en projectmanagement‘ in Antwerpen. Het weekend spendeer ik meestal bij mijn ouders in Merchtem. Nee, het is echt geen schande als je dit dorp niet kent.

Lathooglegger

Ik ben een bezige bij en absoluut ook een lathooglegger. Dat is nooit anders geweest. Een drukke planning ging mij jarenlang goed af en ik voelde niets van de stress en vermoeidheid die al mijn activiteiten met zich meebrachten. Drie jaar geleden begon mijn lichaam aan te geven dat het zo niet verder kon.

In mijn grot

Bovenop de lactose-intolerantie die ik al heb sinds mijn 6 jaar, kreeg ik er nog een hoop allergieën en intoleranties bij, met als gevolg eczeem, droge huid, enorm veel jeuk, pijn en slapeloze nachten. Op sociaal vlak beperkte het mij enorm. Ik had geen energie om naar school te gaan, laat staan om iets te gaan drinken met mijn vrienden. Maandenlang kroop ik het liefst van al diep weg onder de lakens, zodat ik niemand hoefde te zien en vooral zodat niemand míj zou zien.

Vervreemd van mezelf

Niemand uit mijn omgeving begreep echt goed wat er aan de hand was met mij. Die stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, passiviteit,…dat was toch niet de Karlien die zij kenden? Mijn toenmalige relatie liep stuk, ik vervreemde van mezelf. Ik besefte dat ik zo niet langer verder kon en moest terug op zoek naar dat stukje Karlien dat ik was kwijtgeraakt. Ook al zouden mijn allergieën en bijkomende gezondheidsproblemen niet
verdwijnen als sneeuw voor de zon …

Met vallen en opstaan

Ik ging langs bij verschillende specialisten en dermatologen. Daarnaast deed ik alle mogelijke testen en probeerde ik allerlei diëten uit. Maar helaas, de magische pil die mij van alles zou genezen, bleek niet te bestaan. Het was een zoektocht met vallen en opstaan, waardoor ik besefte dat er meer nodig was dan ingrijpen op mijn voedingspatroon alleen.

Sharing is caring

Mijn lichaam rust gunnen en ontstressen, dat was ook nodig. Ik verdiepte me in boeken en tijdschriften over mentale en fysieke gezondheid. Daardoor kwam ik al snel in aanraking met onderwerpen als mindfulness, yoga en zelfzorg. Deze nieuwe weg die ik insloeg, bracht me inzichten die mij enorm vooruit hielpen.
Ik ben ervan overtuigd dat de lessen die ik de afgelopen jaren heb geleerd en de methodes die ik gaandeweg heb ontdekt, ook leerrijk en inspirerend zijn voor andere, zoekende jongeren. Want onze levenskwaliteit naar een hoger niveau tillen, dat willen we toch allemaal?

Mijn doel

Ik heb besloten om van mijn zwakte een sterkte te maken. Met mijn blog wil ik jongeren motiveren om gezond te eten én te leven. Ik wil steun en hulp bieden aan lezers die net als ik last hebben van intoleranties of gezondheidsproblemen.
Dankzij de aangepaste en eenvoudige recepten op mijn blog kan iedereen lekker en gezond smullen!

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.