biologische edelgistvlokken van Mattisson.

Edelgistvlokken

In mijn ogen is dit dé perfecte vervanger voor kaas wanneer je een lactose intolerantie hebt of vegan bent. Aangezien veel mensen dit product nog niet kennen, hier wat extra uitleg. Want edelgistvlokken, wat voor beestjes zijn dat eigenlijk?

Wat is edelgist?

Edelgist is een inactieve gist waarbij er na verhitting vlokken ontstaan. De edelgistvlokken zijn dus ook toegestaan in een gistvrij dieet. Ze zijn gemaakt met behulp van melasse. De droge vlokken hebben een wit-geel achtige kleur en zien er minder smakelijk uit dan dat ze zijn. (Steek je vooroordeel nog even weg.)

Waarom zijn edelgistvlokken gezond?

Biologische edelgistvlokken zijn rijk aan plantaardige eiwitten. Verder bevatten ze geen suiker of toevoegde zoetstoffen en zijn ze gluten- & lactosevrij. 100% vegan, hoera!
Bovendien bevatten ze vitamine B.
Deze dragen bij aan het vergroten van je weerstand, het versterken van je metabolisme en de gezondheid van je huid en haar.

biologische edelgistvlokken van Mattisson.
Biologische edelgistvlokken

Mattisson healthstyle

Zoals je kan zien, koop ik mijn edelgistvlokken van het merk Mattisson. Je kan deze vinden in de biowinkel, of online bestellen op hun website. Mattisson Healthstyle biedt een uitgebreid assortiment van hoge kwaliteit superfoods aan.

Hoe smaken ze?

Eedelgistvlokken hebben een noot-kaas achtige smaak. Mij doen ze denken aan parmezaanse kaas. Ideaal dus voor mensen die een lactosevrij of veganistisch dieet volgen en de smaak van kaas missen.
Ze geven een hartige smaak aan pasta, gegrilde groenten en salades. Daarnaast zijn ze ook te gebruiken in sauzen en smoothies.

edelgistvlokken

Hoe gebruiken?

Aangezien het droge vlokken zijn, kan je ze zowel oplossen in een saus (door in warme melk of room te roeren) als zo over een pasta of salade strooien voor een krokante, kaas-achtige smaak.
Deze komen beter tot hun recht als je ze niet verhit.

Het kan zeker geen kwaad om dagelijks edelgist te verwerken in je maaltijden. Integendeel: je zult er alleen maar positieve effecten van ondervinden dankzij de mineralen en vitamines die het product bevat. Hallo glanzende haren, sterke nagels en prachtige huid!

Tips

Het is handig om altijd een bus edelgistvlokken in huis te hebben. Je kan ze niet in kleine hoeveelheden kopen, maar omdat je ze zo vaak en voor zoveel kan gebruiken, geraakt zo een bus van Mattisson echt wel op voor de houdbaarheidsdatum verstrijkt.
Je hoeft ze niet in de frigo te bewaren.

Hier vind je een heerlijk recept voor vegan pesto gemaakt met edelgistvlokken. Ook voor het recept van de home made pizza gebruikte ik deze vlokken om de pesto en courgette bodem te maken.

2 gedachten over “Edelgistvlokken

  1. Dag Karlien, ik heb met veel belangstelling je uitleg over edelgistvloķken gelezen. Super interessant. Dank u. Succès met je blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.