Digitale detox

Heb jij, net als veel jongeren, ook last van Fear Of Missing Out? In dit artikel deel ik met plezier tips, apps en leesvoer die van jouw digitale detox een succes maken. Thank me later!

Tips & tricks

  • Zet alle meldingen op je telefoon uit en kijk alleen op
    (op voorhand vastgelegde) specifieke momenten of je berichten hebt.
  • Ervaar dat het best mogelijk is om even onbereikbaar te zijn. Het is echt niet erg om wat langer te doen over een reactie op een mail of Whatsapp-berichtje!
  • Wees selectief in het snel reageren op berichten. Als je altijd binnen vijf minuten op sms’jes antwoordt, creëer je ook die verwachting bij de zenders. Laat die crush van jou maar eens lekker lang wachten!
  • Spreek thuis met jezelf, je gezin of je vrienden af wanneer het ‘unplug time’ is en leg alle telefoons, tablets en laptops op die momenten uit het zicht. Maak er ineens een gsm-werp-wedstrijd van!
  • Word je steeds afgeleid door jouw elektronische toestellen en lukt het daardoor niet om jouw taken af te werken? Plan blokken in van één tot twee uur om gefocust en offline te werken. Daarna verdien je uiteraard een welverdiende pauze waarin je jouw sociale media kan checken. Hou die klok wel in de gaten!
Ik kijk uit op een grote rivier, omgeven door groen.

Helpende apps

  • Met de app Freedom op jouw computer of telefoon, kun je zelf aangeven welke websites en apps geblokkeerd moeten worden en voor hoelang. GRATIS! Handig tijdens de examens, bye Netflix!
  • De app Quality Time geeft inzicht in hoelang je bezig bent met je telefoon en wat je er precies op doet. GRATIS te downloaden in de app store en op Google Play.
  • Wil je niet gestoord worden tijdens het studeren? Open de app Forest, Plantie of Saplingy en laat in dertig minuten een boom of een stuk fruit groeien (als je de app niet verlaat). GRATIS op Google Play, App Store en Chrome & Windows Store.

Time is what we want most, but what we use worst.

Leesvoer

Ik zit op een hippe zetel en lees een tijdschrift. Achter mij hangt een kunstzinnig schilderij.

Get inspired & imagine the new you!

Laat me hieronder weten hoe jij jouw digitale detox ervaarde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.