“Kalathea” komt van calathea’, een woonplant. De kamerplant Calathea staat symbool voor een nieuw begin. Die betekenis komt van de Engelse uitdrukking ‘to turn a leaf’. Die wijst op de beweging die de plant doet als het donker wordt, namelijk het oprollen van zijn bladeren.

Kamerplant 'calathea', waarnaar mijn blog 'Kalathea' is genoemd.

Calathea als metafoor

In ‘over Karlien’ beschreef ik het verloop van mijn zoektocht. Ik plooide me net als de kamerplant terug op mezelf om te reflecteren.
Daardoor kwam ik weer dichter bij de Karlien die iedereen kent als vrolijk, enthousiast en optimistisch. Ik besefte dat ik voor zoveel dingen in mijn leven dankbaar ben. Het gevecht tegen mijn intoleranties en huidproblemen is nog steeds aan de gang. Maar ik weiger hen ooit nog de controle over mijn leven te geven.

I love you, intolerances

Ik ben klaar voor een nieuw hoofdstuk. Uiteindelijk ben ik zelfs dankbaar voor de struggles die ik had en heb. Zonder hen was ik vandaag niet dezelfde sterke vrouw. Ik kies ervoor om mijn zwaktes (allergieën, huidproblemen,…) om te zetten in sterkten. Aangezien ik graag schrijf, kwam ik al snel op het idee om een blog te starten.

What was once my weakness, now becomes my strength”

Here she is! Met mijn blog ‘Kalathea’ wil ik anderen helpen en inspireren.

Ik, een gote rivier en bomen.

Ervaringsdeskundige of zoiets

Ik wil me zeker niet profileren als een specialiste die hier grote waarheden gaat verkondigen. Uiteindelijk is ieder lichaam anders. Wat voor mij werkt, werkt misschien niet voor jou of omgekeerd.

Zie me liever als een ervaringsdeskundige die vertelt vanuit haar eigen belevenissen. Iemand die net als jullie op zoek is. Een jonge vrouw die zoveel mogelijk uit het leven wilt halen en anderen aanmoedigt om dat ook te doen!

Ik wil graag mijn broer Elian Van Cutsem bedanken voor het ontwerpen van deze website. Daarnaast apprecieer ik alle steun van mijn lieve ouders en vrienden ook enorm. Dank je wel om in mij te geloven!

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.