zelfgemaakte pesto met glutenvrije tortilla chips

Vegan pesto

My all time favorite

Pasta pesto was vroeger (lees: vóór mijn lactose intolerantie) mijn favoriete gerecht. Ik vond het verschrikkelijk om geen pesto meer te kunnen eten. Je vindt vegan pesto in de biowinkel, maar die is nogal prijzig. Bovendien bevat zo een kant-en-klaar potje vaak cashewnoten. Aangezien noten-allergie één van de meest voorkomende is, deel ik vandaag met jullie een heerlijk receptje voor vegan pesto zonder noten.

zelfgemaakte pesto met glutenvrije tortilla chips

Aantal personen: 2

Nodig?

  • 1 plantje basilicum
  • 2 teentjes knoflook (kan ook weggelaten worden)
  • het sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 50 gram pijnboompitten
  • peper en zout naar eigen smaak

Hoe?

  • Rooster de pijnboompitten in de pan
  • Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de vegan pesto samen. Mixen maar!

Personalize your pesto

Wanneer het een groen, lopend geheel is geworden, proef je best even of hij de textuur en smaak heeft die je wenst.
Voeg nog wat extra peper toe indien je houdt van een pittige smaak. Heb je jouw zelfgemaakte sausje liever iets zuurder? Voeg dan simpelweg nog wat citroensap toe.

Home made rundsballetjes, groenten en vegan pesto.

Wat nu?

Als aperitief is deze pesto heel lekker met (al dan niet glutenvrije) toastjes of tortillachips. Ook bij het hoofdgerecht is deze vegan pesto een absolute meerwaarde. Je kan er een salade of jouw favoriete soort pasta mee pimpen; de mogelijkheden zijn eindeloos! In dit artikel lees je hoe je zelf een gluten- en lactosevrije pizza met pesto-bodem maakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.